Aktualitások

Az InnoFest hírek

Ilyen volt az InnoFest - 3. rész: A Simplexion szemszögéből

Image
Hogy milyen volt az InnoFest? Jó koncepció, érdekes kiállítók, érdeklődő vendégek, vállalatközi együttműködés. Lesz jövőre is. Mi ott leszünk!

- Kovács Vilmos Levente
Business development, CISA
Simplexion Informatikai Kft.

A Simplexionról

A Simplexion Informatikai Kft energetikával, energia megtakarítással, RFID alapú nyomon követéssel és egyedi vezérlések fejlesztésével foglalkozik.

Energetikai megoldásainak célja a felesleges felhasználás csökkentése, a hulladék energia visszanyerése és a napelem kihasználtság növelése. Van megoldásuk lekötés figyelésre, amely segít a berendezések működésének optimalizálásában energetikai szempontból. Mindezek alapja az energia felhasználás mérése. Áram, gáz, víz, hőmennyiség és gőz mérésére tudunk megoldást szállítani, kiépítéssel együtt.

Az RFID technológiát gyártósori, vagy termék nyomon követésre használják. Ennek segítségével folyamatosan frissülő pillanatfelvételt biztosítanak a termelésvezető számára. Az RFID technológiát használják leltározásra és eszköz felügyeletre is. A technológia nagyban lerövidíti a leltározás idejét. A felügyelet kiterjedhet a használat és a szervizelés nyomon követésére, továbbá arra is, hogy illetéktelenül ne vigyenek ki berendezést a telephelyről.

Egyedi vezérlést általában olyan esetekben fejlesztenek, amikor a tapasztalt problémára nincsen könnyen elérhető megoldás. Készítettek így megoldást sínkenő berendezések működésének automatizálására, istálló felügyeletre és világítás vezérlésre. Ugyanígy vezérléssel valósítják meg a napelemek kihasználtságának növelését, mert a megtermelt, de éppen fel nem használt energiát a technológiához szükséges meleg, vagy hideg előállítására használják, vagy a gyártási folyamatokat igazítják az energia rendelkezésre állásához.

Amennyiben érdekli a Simplexion szolgáltatása, érdeklődjön HAHN+KOLB műszaki tanácsadójánál vagy keresse meg a HK-t közvetlenül! Várjuk megtisztelő érdeklődését!

Kapcsolat

hello@innofest.eu
Image

Helyszín

8154 Polgárdi, Neumann János utca
Rollkon Kft. telephelye

Elérhetőség

hello@innofest.eu
+36 (20) 297 3458